Flottiljfamilj

Yeezus

Kategori: Musik

Jag bara undrar vad som hände med Kanye West. 
 
Då: 
 
 
 
Nu:
 
 
 
Point made.

BL

Kategori: Allmänt

Fredagstips

Kategori: Tv och Serier

Jag har ett par stora intressen i livet. 
 
1. Att skryta om mitt barn
2. Beställa böcker på Adlibris som jag sedan aldrig läser
3. Lägga upp feministiska bilder på instagram och sedan se hur många som avföljer
4. Kolla på tv-serier
 
Det sistnämnda hade jag tänkt pyssla med ikväll. Just nu kollar vi på en serie som heter Parks and Recreation, och det kan vara en av de bättre humorserierna jag har sett. Amy Poehler är ju helt fantastisk (youtuba gärna när hon och Tina Fey leder Emmygalan) och jag tycker det är viktigt att lyfta kvinnliga komiker. 
 
"Men OMG varför då HERREGUD det spelar väl ingen roll vilket kön en komiker har" tänker kanske ni. Och det har ni delvis rätt i, varför ska könet spela roll? Det är ju så himla oviktigt det där med vad en har mellan benen. 
 
Men samtidigt är det så att vi lever i en tid där manliga komiker dyrkas (Ricky Gervais, Björn Gustavsson och ca en miljard andra snoppbärare) och för att lyckas som kvinna så måste du vara dubbel så bra. Så fort en kvinna "misslyckas" så döms alla kvinnor kollektivt för det. Om Björn Gustavsson inte var så rolig så var Björn Gustavsson inte så rolig. Om Petra Mede inte var så rolig så var kvinnor inte så roliga. 
 
Det börjar redan i skolan. Det fanns så himla många roliga killar överallt. Klassens clowner. De var busiga, pillemariska och spjuveraktiga.
 
Själv var man bara tjatig och tog stor plats. Jag kan inte räkna hur många lärare som sagt till mig att jag måste ta mindre plats och jag hann bli 20 år innan jag fattade att det inte är min uppgift i livet att få andra (speciellt killar) att ta plats på min egen bekostnad. 
 
Hur som haver så behövs det mer kvinnor i humorn för de har ett helt nytt och härligt perspektiv att tillföra. OCH fear not, det finns män med i Parks and Recreation också. Om ni nu var oroliga att de stackars männen skulle hamna i minoritet, gud förbjude. 
 
 
 
 
 

Genialiskt

Kategori: Allmänt



Den yttersta formen av navelskåderi

Kategori: Allmänt

Jag är ledsen, men den som väntade sig en djup avhandling om Sverigedemokraternas våndor kommer att bli besviken. Idag ska vi avhandla något betydligt viktigare, nämligen det här:
 
 
Jag har bara en fråga. Vad är det för fel på mänskligheten? 
 
Det är inte kul för någon, möjligvis för de personerna som är porträtterade. Om ens då. Jag är tveksam. 
 
Det måste vara den yttersta formen av navelskåderi. "Titta här är jag fast i en seriefigur jag har spenderat timmar med att göra så lik mig själv som jag bara kan (fast ändå med lite större hylla). Nu drar jag något jätteinternt skämt med min polare/pojkvän".  OCH INTE EN JÄVEL KOMMENTERAR. Varför? Jo för att det är så utomordentligt bajsnödigt jättetråkigt. 
 
Ett tips till världen - i stället för att spendera en halv förmiddag med att göra en Bitstrip så kan ni ju testa att göra något produktivt. Jag har inte jättehöga krav, man behöver inte rädda världen eller så. Men man kanske kan pula lite med disken. Kanske plocka upp en bok. Lägga en manikyr. Gå på toa. Vad vet jag? 
 
 

Idag: sju

Kategori: Allmänt

7 tappra själar har idag letat sig in på denna blogg. Vilka hjältar! 
 
Jag lägger mig med näsan i linoleumgolvet och krälar i stoftet. Jag ber om ursäkt för min försummelse. Jag har inte haft internet, jag får skylla på det. 
 
 
Nu är ju klockan redan 20.00 och jag har ingen som helst lust att krysta fram en inläggsbebis (herregud jag måste få lägga mig snart, kan ju inte vara uppe hela natten heller) så vi hörs imorn. Då ska vi avhandla Sverigedemokraternas snedsteg del 3588193945.